Om oss

Åkrafjorden Glamping er startet av Robert og Laila, som driver Åkrafjorden Nature B&B, og Kristian Fjæra. Robert og Laila driver ved siden av B&B forskjellige aktiviteter på Fjæra og Rullestad.

 

Kyrkjeveggen er en av norges råeste og vanskeligste Via Ferata ruter, og er over 500 meter høy. Det er nylig laget en mer familievennlig Via Ferata også, Ingadalen, som er en mye lettere løype. Og her er Hylling, Juving og mye mer. 

 

Kristian Fjæra er grunneier på Fjæra og har overtatt den lille familiegården mellom de bratte fjellene innerst i Åkrafjorden. Han har lenge sett på muligheter for å videreutvikle og finne måter som vil gjøre det mulig å ta vare på den nedlagte bondegården.

 

I tillegg har Kristian mange års erfaring fra hotell og restaurantbransjen, og kombinert med Robert og Lailas kunnskap om drift av gjestgiveri, skulle forutsetningene være til stede for å skape et unikt overnattingstilbud i vill og vakker vestlandsnatur.

 

De 2 første domene er planlagt på en fjellhylle nede på selve Fjæra, som kalles «Hidleren». Dette er et vanlig navn på steder som ligger innunder fjellhylle (kilde: wikipedia); 

 

«Hidleren « kommer altså fra ordet «heller».:

En heller er en fjell- eller steinformasjon som danner et tørt område, der det er mulig å hvile, overnatte eller oppbare ting, beskyttet for vær og vind. En heller kan være et overhengende berg eller være dannet av steinblokker som lager et tak eller halvtak. En blokkheller er en heller dannet av steinblokker. Hellere skiller seg fra grotter og huler ved at de er grunnere, slik at dagslyset når inn, men skillet er ikke skarpt.

 

Dette platået som ligger ca 40 meter over havet, var i mange år en viktig beite og slåttemark for gården som Kristian eier i dag. Og helt frem til Kristian Fjæra d.e. døde i 1990, ble det slått med ljå og hesjet her oppe.

 

Da det fremdeles var sauer på gården, beitet de her oppe når de var kommet ned fra høyfjellet. Det ble hesjet oppe på selve platået, og børene med tørket høy ble sendt ned med løypestreng. Dette var svært spennende for de unge på Fjæra.

Domene er kalt for «Fjordgløtt» 1 og 2, da de ligger på kanten av «hidleren», og man ser utover den vakre Åkrafjorden, med bratte fjell som stiger rett til værs på hver side, opp mot 800 meter høye.

 

Her er et rikt fugleliv, og man kan se veldig mange arter. Det finnes også ørn i fjellområdene, og man kan oppleve å få sett denne flotte fuglen, hvis man er heldig.

 

I fjorden rett nedenfor kommer det også storfint besøk i ny og ne. Det er flere ganger kommet hval helt inn i fjorden, og senere år er det flere ganger kommet spekkhogger-flokker helt inn, i sin jakt etter niser, som det er rikelig av i Åkrafjorden.

 

Det tar bare 5 minutter å gå opp, så de er relativt lett tilgjengelige. Men det er en bratt og smal sti som fører opp, så disse er ikke spesielt egnet for bevegelseshemmede.

 

Domene ligger skjermet fra bygden, og delvis fra E 134, så man får virkelig en følelse av å være ute i villmarken helt for seg selv.