Hvem er vi?

Åkrafjorden Glamping åpnet i juli 2021. Det er Kristian Fjæra, Mikael M. Bjørnetun Og Celine S. Jessen som er eiere av Åkrafjorden Glamping. 

 

Kristian Fjæra er grunneier på Fjæra og har overtatt den lille familiegården mellom de bratte fjellene innerst i Åkrafjorden. Han har lenge sett på muligheter for å videreutvikle, og finne måter som vil gjøre det mulig å ta vare på den nedlagte bondegården. Endelig fant han en løsning og startet et unikt overnattingstilbud i vill og vakker vestlandsnatur.

 

Kristian Fjæra har mange års erfaring fra hotell og restaurantbransjen, og drar godt nytte av dette i Åkrafjorden Glamping. Mikael er daglig leder på Sport Outlet i Odda og har drømt om å skape noe eget sammen med samboeren Celine. De var de første som fikk teste Åkrafjorden Glamping og ble vilt begeistret. Da de fikk spørsmålet om å være medeiere var det ingen tvil om hva svaret var, JA! Celine er Salgs og markedssjef i Trolltunga Adventures og har drevet med guiding og markedsføring i 4 år i Odda. Vi har alle ulike erfaringer og drar godt nytte av dette.  

 

Platået “Hidleren” som ligger ca. 40 meter over havet, var i mange år en viktig beite og slåttemark for gården som Kristian eier i dag. Og helt frem til Kristian Fjæra d.e. døde i 1990, ble det slått med ljå og hesjet her oppe.

 

Da det fremdeles var sauer på gården, beitet de her oppe når de var kommet ned fra høyfjellet. Det ble hesjet oppe på selve platået, og børene med tørket høy ble sendt ned med løypestreng. 

På «Hidleren» er det rikt fugleliv. Det finnes også ørn i fjellområdene som du kan være heldig å observere. I fjorden rett nedenfor kommer det også storfint besøk i ny og ne. Det er flere ganger kommet hval helt inn i fjorden.

 

Det tar ca. 10 minutter å gå opp til domene “Bjødnasete og “Padl”. Stien opp er bratt og smal så den er litt krevende å gå opp. Dette gjør at opplevelsen blir enda mer unik. Du må faktisk streve for å komme opp til de eksklusive domene, hvor hvilepulsen inntar. Domene ligger skjermet fra bygden, og delvis fra E134, så man får en følelse av å være ute i villmarken helt for seg selv.

 

Vi samarbeider med flere lokale aktører i området og syntes dette er svært viktig.  Maten vi serverer kommer blant annet fra Åkrafjordtunet med gode lokale råvarer. 

Vi ønsker å bidra til å skape Fjæra som en frilufts destinasjon, et sted hvor folk har lyst å stoppe og prøve ut de ulike aktivitetene som er i området.