Aktiviteter

Nærområdet til domene tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, vi kan blant annet anbefale:

Via Ferrata Kyrkjeveggen

Via Ferrata Kyrkjeveggen, som ligger i Fjæra i Åkrafjorden er kanskje Norges tøffeste Via Ferrata løype. Løypen er lagt opp til klatring på fjell, der det er mulig. I de mest krevende partiene er det satt inn trinn slik at flest mulig skal kunne gå løypen.

 

Klatrepartiet fra innsteget på 50 moh. til topphylla på 550 moh. er om lag 900 meter langt. Det siste partiet til Fjæratoppen, som er Fjæras høyeste topp, er vanlig sti. Løypa er gradert som klasse D etter internasjonal graderingsskala, der graderingen går fra A til F.

 

Les mer
 

 

Via Ferrata Ingadalen
 

Ingadalen Via Ferrata er en familievennlig rute som graderes til B/C for eksponering og 2 i klatregrad. Ruten ligger rett sør for Åkrafjorden Nature og en kan se de som klatrer fra plassen fremfor bygget.

 

Det tar om lag 15 min. å gå til innsteget. Halvveis går en på sti til innsteg nr. 2. En får en fantastisk utsikt hvor en ser Rullestad i øst, Fjæra og Åkrafjorden i vest og i nord ser man den mektige «Kyrkjeveggen». Når en er ferdig med klatredelen som ender på om lag 240 moh, følger en stien tilbake til utgangspunktet.

 

Hele rundturen tar omlag 2,5- 3 timer i barnevennlig tempo, men kan og utvides om en tar seg tid til å nyte utsikten og omgivelsene.

Les mer
 

Juving
 

Juvingen er i «Smielvo» på Rullestad. Turen starter med en times gåtur fra Åkrafjorden Nature på Fjæra, til toppen av juvet. Der skifter vi til våtdrakt, klatresele og hjelm. Vi starter rolig med vandring, vading og litt klyving. Etter hvert blir det rappellering ned flere fossefall, de lengste omlag 30 meter høye. I den lengste fossen går vi ned en 60 meter lang Via Ferrata rute. Det blir også hopping og svømming  i kulper.

Les mer
 

Fjordcruise
 

Tar du turen med "Stein Viking" på Åkrafjorden, kan du føle det kalde friske vannet fra Langfoss i ansiktet. Du kan også få smake vannet før det renner ut i fjorden, då mannskapet går direkte inn i fossen og henter vatn i ein pøs som så serveres i glass. I tillegg til den spektakulære Langfossen får du på denne turen oppleve veiløse gårder, gammelt vassdrevet sagbruk, spesielle fjellformasjoner og mye annet. Er du heldig får du også se havørn på nært hold.

Les mer
 

Trolltunga


Starten på den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge, Trolltunga, ligger ca. 45 min å kjøre fra domene våre i Fjæra. Dette er en fjellformasjon som stikker ut fra fjellet 700 meter over Ringedalsvannet.

Turen opp til Trolltunga, 1200 moh, går for det meste i høyfjellsterreng. Det er en lang og krevende tur. Men turen er absolutt verdt det. Vel fremme så venter et praktfullt syn.

 

Fra P2 i Skjeggedal er det ca. 28 km tur-retur, med en høydeforskjell på nesten 800 meter. Det er også mulig å starte fra P3 på Mågelitopp. Turen er da ca. 20 km tur-retur med en høydeforskjell på 320 meter. Estimert gangtid er 7-12 timer.

 

Turgåere må være i god fysisk form og ha skikkelig utstyr.

Ønsker du guide på turen? Les mer på Trolltunga Adventures sine hjemmesider.

Les mer
 

Vinteraktiviteter
 

I nærområdet har vi også et bredt utvalg av vinteraktiviteter. 20 min unna ligger Korlevoll skistadion, med mange kilometer med gode langrennsløyper for både store og små.

 

Røldal skisenter ligger 25 min unna domene, med 17 nedfarter og enorme frikjøringsområder, er dette ett skisenter som passer for alle. 

 

Ønsker du trugetur i vakker vinterlandskap? Ta gjerne kontakt med oss.
 

Turområder
 

Det er mange fine turmuligheter i området. Ønsker du å gå opp langs en av verdens vakreste fosser, Langfoss?

Hva med å utforske Jettegrytene i Rullestadjuvet?

 

Vi har mange turtips på lur, spør oss gjerne.

Turområder2.jpg